GDPR för ditt konsultföretag

Från den 25 maj kan det bli negativa följder av att inte ha tagit till sig GDPR. För er som inte haft tid att prioritera denna punkt är det hög tid att se över era rutiner och processer för hur personuppgifter hanteras internt. Cinode delar här med sig av det som du i ledande position på konsultbolag som minimum bör säkra.   (mer…)

Förenklad beläggningsöversikt och förbättrade partnersamarbeten

De senaste releaserna i Cinode erbjuder flera nya och spännande funktioner samt förbättrad funktionalitet som effektiviserar ditt arbete. Vi har bland annat släppt följande stora förbättringar;

  • Utökad information per konsult i Prognosvyn.
  • Förbättrad funktionalitet för Partnersamarbeten.
  • Förenklad jämförelse av presentationstexten i konsultprofilen

Läs mer detaljerat om alla nyheter nedan.

(mer…)

Content marketing för konsultföretag – tips och trender

Många företag som säljer konsulttjänster har under de senaste åren börjat arbeta med content marketing. Ofta består det av en blogg som medarbetarna skriver på, ibland kopplat till ett marketing automation-program för att generera leads, och mestadels med distribution kopplat till sociala medier samt ett nyhetsbrev. (mer…)

Konsultbolaget med 70 procent kvinnor

Konsultvärlden domineras huvudsakligen av män, inte minst när det kommer till ledande positioner i företag. Men det finns undantag. MUM Consulting stoltserar med 70 procent kvinnor, både bland medarbetarna och i ledningen. Vi tog kontakt med vd:n Ulrika Lindström Oskarsson för att höra mer om hur de har lyckats. (mer…)

7 påskägg till dig som arbetar i konsultföretag

Om du arbetar som säljare eller chef i ett konsultföretag vet du hur tidskrävande det kan vara att svara på en förfrågan. Rätt konsult ska hittas utifrån kompetenser och tillgänglighet. Och profilen ska tweakas mot uppdraget.

I de flesta bolag används antingen konsultprofiler i word- och/eller pdf-format eller ett intranät som exempelvis Sharepoint. Men med dessa verktyg är det svårt att hålla ordning, uppdatera profilerna och sökbarheten är låg. Ja, problemen är många.

Men håll ut – vi presenterar 7 smarta påskägg som gör din arbetsdag betydligt lättare och roligare. (mer…)

Personal branding – bästa sättet att marknadsföra konsultbolag

”Men då kommer ju någon konkurrent värva vår duktiga Daniel!” HR-chefen spände ögonen i mig för att understryka allvaret i sitt statement. Diskussionen gällde huruvida det var klokt att låta de anställda blogga i eget namn och på så sätt bygga företagets varumärke. Nu var jag inte oförberedd på argumentet, men jag blev faktiskt förvånad över att många i rummet höll med. Så låt mig en gång för alla förklara varför konsultbolag inte bör vara rädda att släppa fram sina medarbetare i marknadsföringsarbetet. (mer…)

Så anpassar du texterna i din konsultprofil efter din erfarenhet

Det är viktigt att du anpassar ditt skrivande efter var du befinner dig i din karriär. Har du en helt färsk examen men saknar längre arbetslivserfarenhet, eller börjar du närma dig slutet av din karriär? Tänk utifrån din situation och om du exempelvis är ung behöver du sälja in dig på förmåga och passion. Har du däremot kommit en bit i din karriär och vill arbeta i komplexa miljöer, visa på god förståelse för kunden och dess miljö. (mer…)

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 4000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.