Frontit främst i branschen på jämställdhet

När Frontit rekryterar ligger fokus först och främst på personen, därefter kompetensen. Att bolaget har haft högst andel kvinnor i branschen två år i rad är ett kvitto på att filosofin fungerar. Anneli Angeling är koncern-VD på Frontit och har fått bolaget att växa med 100 medarbetare på fyra år. Ändå är värderingsgrunden och företagskulturen lika präglad av den ovärderliga familjekänsla hon tillskriver deras framgång. Sex år i rad har företaget hamnat på listan över Sveriges bästa arbetsplatser vilket är ett gott betyg på att Frontit lyckats skapa en attraktiv arbetsplats där många trivs. 

(mer…)

Så kan ditt konsultföretag tjäna ännu mer pengar

Konsultföretag som använder Cinode ökar både sina intäkter och minskar kostnaderna. I veckan släppte vi vår kalkylator där du enkelt kan se hur mycket mer ditt konsultföretag skulle kunna tjäna när ni optimerar era processer och arbetar smartare.  (mer…)

”Kunderna fokuserar mer på värdet i leveransen” – Tech Mahindra:s Sverige-VD i intervju

Tech Mahindra, eller TechM som de även kallas, är med över 115 000 medarbetare ett av de mest välkända globala konsultföretagen. I Sverige arbetar de bland annat med Volvo Cars, Saab, Telia och Getinge Group. Med en stark kapacitet inom IT samt teknik är de idag ett varumärke som syns allt mer, även här i Sverige. Jag fick en pratstund med Sverige-VD:n Ola Hammarlund om hur han ser på framtiden.

(mer…)

Cinode stärker teamet med en Customer Success Manager

Cinode växer snabbt. För att bibehålla en hög servicenivå har Richard Hermansson börjat på bolaget. Richard har lång erfarenhet inom IT och utbildning. Närmast kommer han från Lexicon IT-Proffs där han bland annat varit kurskoordinator hos Arbetsförmedlingen. Han har även arbetat som IT-konsult och IT-tekniker på bland annat Mindgrape, Arrow, Leylock, PRV och WM-data/CGI/Logica. (mer…)

Vi älskar bänken!

Visst sticker den lite i ögonen? Rubriken alltså. Få saker är så stigmatiserade i konsultbranschen som låg beläggningsgrad eller ”att sitta på bänken” som vissa inte sällan uttrycker obeläggning i vår bransch. Efter att priser pressats, säljkanaler mättats, overhead trimmats, är det bara beläggningsgraden kvar att skruva på. Det är en affärsmodell som inte förändrats avsevärt på minst 30 år och som alltjämt jagar livet ur VDar, säljare och konsultchefer (och många konsulter för den delen) i branschen. (mer…)

Här är de svenska konsultföretagen med flest kvinnor

Ambitionen att ha en jämlik fördelning av antalet kvinnor och män bland medarbetarna är viktig hos konsultbolagen och många företag har också ofta goda initiativ. Men vilka konsultbolag har egentligen lyckats rekrytera flest kvinnor? Vi har läst de senaste årsredovisningarna och granskat det totala utfallet samt hur styrelsesammansättningarna ser ut med avseende på andel kvinnliga medarbetare. (mer…)

Podcast: Nätverksintervjun med Mattias Loxi

Anton Nordström driver ”Nätverksintervjun” där han möter personer från små och medelstora företag. Denna vecka gästar undertecknad studion. Ett spännande samtal om Cinode och konsultbranschen i stort. 

(mer…)

Studenter nyfikna på konsultrollen

Konsultrollen är eftertraktad. Många studenter är nyfikna på hur det är att arbeta som konsult och vill visa upp sig för företagen. Det stod klart efter att vi på Cinode i tisdags kväll varit med på KTH:s ”Konsultkvällen 2017”. (mer…)

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter