Pre-boarding i konsultbolag – tipsen som ger tillväxt

De allra flesta konsultföretag har någon form av uttalad on-boardingprocess som oftast påbörjas först när medarbetaren är på plats. Men tiden innan, mellan avtalet och första dagen på jobbet, är minst lika viktig. Hur får ni den nya kollegan att känna sig välkommen och engagerad samtidigt som ni minimerar bänktid?

(mer…)

Ett starkt employer brand – nyckeln till framgång

Hur får ni medarbetarna att trivas, utvecklas och stanna kvar på ert bolag? Vad är nyckeln till trivsel på en arbetsplats i konsultbranschen idag? Och hur lyckas ni hålla personalomsättningen på lägre än hälften av genomsnittets 15 procent på en stenhård marknad? Beatrice Carpvik, varumärkeschef på Consid, berättar om företagets strategi för att värna om och behålla sina medarbetare. (mer…)

Ny kundvy och visa beläggning på geografisk placeringsort

Cinode lanserar nu en uppdaterad kundvy samt funktioner för att filtrera beläggningen via geografisk placeringsort. Uppdateringen innehåller även en ny översikt över aktuella födelsedagar, förenklad hantering av uppdrag för underkonsulter samt nya exporter. 

Vi har även släppt en första version av Cinode API som just nu piloteras av ett fåtal kunder. 

(mer…)

Konsultbolagets framtid – nästa steg

Ska vi streta emot eller välkomna det som kommer att ske? Oavsett vad vi tycker kommer gig-ekonomin vara en del av våra liv och branschen. 

2015 började jag på allvar undersöka vad gig-ekonomi innebär och varför detta förhållningssätt blivit så uppmärksammat och anammat. Trenden var och är tydlig än idag. De flesta konsulter önskar mer flexibilitet, både gällande tid och pengar. Entreprenörskap och eget företagande lockar.

(mer…)

IT-branschen i förändring – snart är alla konsulter

IT-branschen är i sin mest spännande tid just nu. Behovet av kompetens inom IT och andra specialistområden är stort och samtidigt råder det brist inom just dessa kunskapsområden. Alla bolag tävlar om att få tillgång till de bästa konsulterna och vill rekrytera den som är öppen för att ta den typen av dialog. (mer…)

Tariffer för underkonsulter och ny beläggningsrapport

Under de senaste veckorna har flera nyheter lanserats i Cinode. Bland annat finns det nu möjlighet att ha koll på tarifferna för era underkonsulter. Det har även tillkommit en ny beläggningsrapport. Dessutom är det nu enklare att arbeta med händelser och filter.  (mer…)

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 4000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.