Varför finns ni i sociala medier?

Sociala medier är ett effektivt sätt att skapa direktkontakt med era kunder och synas på marknaden. Ni visar vilken typ av konsultbolag ni är och attraherar rätt kandidater. Dock används ofta sociala medier slentrianmässigt och utan en tanke på vad som egentligen är målet. Det räcker inte att säga att ni söker fler kandidater – ni behöver visa varför en kandidat ska söka till er. Visa er kultur och kunskap. Möjligheterna är många. Men det gäller att agera rätt och genomtänkt för att nå långsiktig framgång.

(mer…)

När medarbetarna själva bygger bolaget

Beamon People är tillväxtraketen som sedan starten 2010 vuxit till nästan 100 medarbetare. Ambitionen att göra skillnad på riktigt, överraska, påverka positivt och skapa resultat är något som har genomsyrat bolaget sedan starten. Cinode tog kontakt med HR-chefen Ellika Skohg för att ta reda på mer om deras framgångsrecept.
(mer…)

Transparens är verktyget som skapar engagemang

Det digitala och transparenta samhället är här för att stanna. Därför gäller det att hitta rätt verktyg och arbeta för ett öppet och tillgängligt affärsklimat i bolaget istället för att envist hålla fast vid en snygg fasad som förr eller senare kommer rasa. (mer…)

Anders Barnå: ”Jag ser en kompetensanvändningsbrist”

Under många år har vi fått rapporter om att Sverige i allmänhet och Stockholm i synnerhet lider av kompetensbrist inom IT-området. En brist som resulterat i stark konkurrens om kompetent personal med hög personalomsättning som följd, vilket skapar ett ständigt behov av att hitta och lära upp nya medarbetare samtidigt som lönekostnaderna stiger.

(mer…)

Cinode förenklar hanteringen av underkonsulter som del i er affär

Med Cinodes nya funktioner blir det smidigt att använda både medarbetare och nu även underkonsulter som del i er affär. Ni kan enkelt hålla reda på underkonsulterna, använda era konsultprofilsmallar samt matcha underkonsulternas kompetens och tillgänglighet mot era uppdrag. För underkonsulten blir det enkelt att visa sin kompetens och tillgänglighet för er. 

(mer…)

Hur behåller konsultbolagen sina stjärnor?

Den tid vi lever i idag är allt annat än statisk: dagens globaliserade samhälle leder till allt snabbare förändringar och kortlivade trender. Den ökade komplexiteten på arbetsmarknaden leder till att det är både svårare och dyrare för bolag att få anställda att hålla sig uppdaterade i kunskapsutvecklingen. Det finns därför en tendens bland dagens företag att gå från traditionen att anställa egen personal till att hyra in konsulter som har kompetensen som behövs snabbt för att utföra tjänsten. (mer…)

Bli en go-to person på ditt konsultbolag

Michael Jordan, Serena Williams, Wayne Gretzky, Sarah Sjöström, Zlatan Ibrahimovic och Leo Messi. Vad har de alla gemensamt? De är, eller har varit, elitidrottare som alltid levererar när det verkligen gäller. De står pall för trycket och gör det där lilla extra som krävs för att vinna matchen mot konkurrenterna. (mer…)

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter