Stärk ditt affärsmannaskap som konsult

Affärsmannaskap handlar om att ha en trovärdig och rådgivande stil. Den utvecklar både uppdragsgivarens verksamhet, konsultföretaget och din egen framgång, såväl ekonomiskt som kunskaps- och imagemässigt.

(mer…)

Hur får vi konsulten att sälja?

Konsulten är central när det gäller att skapa nya affärer. Men hur gör vi för att motivera konsulten att komma med nya idéer och vilken roll spelar konsultchefen? Gregory Singh, Executive Business Advisory på Cygate, intervjuas av Jens Edgren Sales Makeover.

(mer…)

Så lyckas du som konsultchef

Rollen som konsultchef är utmanande, lärorik och spännande. Men för att lyckas krävs både erfarenhet, lyhördhet och ett prestigelöst förhållningssätt.

(mer…)

”Konsulten går alltid först” – Konsultpodden om konsultchefsrollen med Jenny Visén, Frontit

Konsultchefsrollen är central för att skapa ett framgångsrikt konsultbolag. Rollen innefattar ledarskap, rekrytering och försäljning samtidigt som många konsultchefer har egna uppdrag.

Vilka utmaningar och möjligheter finns och vilka egenskapar bör du ha för att lyckas i rollen som konsultchef? 

Det och mycket mer diskuterar vi tillsammans med Jenny Visén från Frontit i veckans avsnitt av Konsultpodden.

(mer…)

Så löser vi kompetensbristen inom it- och teknik

Den genomgripande digitaliseringen i Sverige och resten av världen har gjort den digitala sektorn till näringslivets viktigaste tillväxtområde. Men företagens och även Sveriges tillväxt bromsas in av den galopperande kompetensbristen. Enligt IT & Telekombolagen kommer det saknas 70 000 personer inom branschen i Sverige år 2022.

Vad kan vi göra för att motverka kompetensbristen?

(mer…)

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 5000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.