Hantera referensuppdrag/business cases i Cinode!

Underlätta din ramavtalsansökan genom att samla dina referensuppdrag/business cases direkt i Cinode. Uppdragen och dess referenstexter finns sökbara och informationen är lättillgänglig.

Genom vår nya last-touch-date-funktion underlättar vi ditt GDPR-arbete i rekrytering. Du kan enkelt sortera fram vilka kandidater du inte behandlat inom en given tidsrymd.
(mer…)

Hur skapar du en bra kundupplevelse inom konsultbranschen?

För många år sedan gjorde jag mitt första stora konsultuppdrag som gick ut på att utveckla kundupplevelsen i ett storbolag. Jag satte mig ner tillsammans med min uppdragsgivare efter första veckan för en avstämning. För mig var det viktigt att ha ett konkret och tydligt mål, något som skulle vara ett tydligt kvitto på leverans och kundnöjdhet.

Jag ville att det skulle vara mer än de KPI:er och deadlines som var lagda. Jag föreslog att målet för uppdraget var att vd:n för bolaget skulle bjuda hela teamet på kanelbullar. Vilket också hände, nästan i alla fall; vd:n bjöd på lussekatter. Det var där och då jag skapade en formel på kundupplevelse för mig själv. (mer…)

Konsultkollen 2018 – stark tillväxt men minskade rörelsemarginaler

2017 var ännu ett toppenår för konsultbolagen. 80 procent av bolagen växte i omsättning och 70 procent ökade antalet medarbetare. Höga beläggningstal men även många förvärv drev på tillväxten.

På marginalsidan var det dock ”bara” 45 procent av bolagen som lyckades öka rörelsemarginalerna. Genomsnittsmarginalen sjönk exempelvis från 7,2 till 6,5 procent. Det och mycket mer kan du läsa i Konsultkollen 2018 där över 200 konsultbolag kan jämföras utifrån olika nyckeltal. 

(mer…)

Vad är work-life balance egentligen?

Återhämtning är nyckeln till att klara stressiga perioder med alltför mycket att göra. Det digitala samhället innebär att arbetet oftast går att sköta var som helst, så länge du har tillgång till dator och uppkoppling. Det öppnar även upp för att arbeta dygnets alla timmar. Det som den digitala arbetaren inte levererar i fysisk närvaro vill vi gärna ge tillbaka i tillgänglighet. Det är ett av dagens stora problem. Många företag säger sig erbjuda work-life balance men vad innebär det egentligen? (mer…)

2018 Q2 – Stark tillväxt på konsultmarknaden (Infographic)

Den starka konsultmarknaden fortsätter och alla börsnoterade konsultbolag uppger att efterfrågan är fortsatt hög. Tillväxten är också stark, drivet av höga beläggningstal, något högre priser samt många förvärv. Kompetensbristen tillsammans med ökad personalomsättning gör dock att tillväxten kunde varit ännu högre.  (mer…)

Ny förbättrad funktionalitet för uppdrag

Nu gör vi det ännu enklare att hantera uppdrag och projekt i Cinode. Den nya versionen innebär en rad förbättringar både i navigeringen samt i den bakomliggande tekniken. Dessutom lanseras flera nyheter, exempelvis visuell tidslinje och bättre matchningsfunktion mot tillgängliga medarbetare, kandidater eller underkonsulter. (mer…)

Hur fungerar en nätverksorienterad konsultorganisation?

Det finns många konkurrerande organisationsteorier inom konsultvärlden. Den som har inspirerat Ulrika Lindström Oskarsson, VD på MUM Consulting, mest är Robert Dilts Success Factor Modeling. Vi tog kontakt med bolaget för att ta reda på hur de har byggt upp organisationen.

(mer…)

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 4000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.