Intäktsprognos i Cinode

Skrivet av Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad |  Ingen kommentar

Den senaste releasen från Cinode innehåller nya och förbättrade funktioner, som exempelvis den nya Intäktsrapporten

Bland nyheterna märks;

  • Intäktsprognos; ny rapport som ger en snabb översikt över dina intäkter per månad under en sex- eller tolvmånadersperiod.
  • Förenklad kundadministration.
  • Förbättrad hantering av teamhantering.
  • Förbättrad vy i funktionen Prognos.

Intäktsprognos

För att få tydligare synlighet över framtida intäkter erbjuder vi nu en ny rapport i Talent Business; Rapporten om intäktsprognos. För att hantera rapporten behöver du åtkomst till funktionen Rapport -> Projekt genom att ha rättigheten CompanyManager. I stapeldiagramet visualiseras ditt företags bokade intäkter under en period på sex eller tolv månader. Staplarna indikerar intäkter per månad och baseras på den angivna tidsperioden, omfattningen och priset för tilldelade roller minskat med den planerade frånvaron för den tilldelade konsulten.

Du kan filtrera rapporten på en särskild period och/eller för ett specifikt team.

Förenklad kundadministration

För att förenkla kundadministrationen underlättar vi nu hanteringen av kundens borttagning på ett mer tillgängligt sätt. Bläddra i webbplatsen för kunddetalj, klicka på ikonen med prickarna och välj Ta bort.

För att bekräfta borttagning skriver du in kundens namn innan radering.

Förbättrad teamhantering

Vi har gjort det enklare att administrera dina team genom att implementera funktionalitet för att flytta teammedlemmar till ett annat team när ett team tagits bort.

Om du vill radera ett team kan du enkelt flytta samtliga medlemmar till ett annat team. Om teammedlemmen tilldelas en roll kommer rollen automatiskt att flyttas över till det nya teamet. Detta påverkar användningsberäkningarna i Cinode.

Välj vilket team du vill flytta medlemmar till och ta bort teamet genom att skriva in dess namn.

Prognosvy

För att optimera användbarheten i Prognosvyn är datum, veckonummer och månad låsta upptill när du rullar ner.

 

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 5000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *