Så skapar Cinode kontroll och transparens för er personuppgiftshantering

Skrivet av Mark Kantor - affärsutvecklare |  Ingen kommentar

GDPR ritar som bekant om hela spelplanen och som leverantör av en molntjänst där våra kunder hanterar en stor mängd personuppgifter har vi investerat mycket tid i form av strukturkapital för vår egen skull men framför allt för att ni som kunder ska känna er trygga med att ni ingår ett avtal med oss på rätt sätt.

Av den anledningen har vi arbetat fram ett nytt paket med Tjänstevillkor där vi förtydligar både för er som beställare men även för era Användare vad det faktiskt innebär att registrera sina personuppgifter i våra olika moduler.

Som ett övergripande skal har vi nya Terms of Service. Här förtydligar vi för er som kunder vad det är för typ av programvara ni köper av oss i form av ett abonnemang på en SaaS (Software-as-a-Service).

Till detta finns nu en separat bilaga som reglerar vad som gäller för personuppgiftsbehandlingen i Cinode. Detta brukar ofta benämnas Personuppgiftsbiträdesavtal eller på engelska Data Processing Agreement / Data Processing Addendum (DPA).

(Här kan du läsa vad som gäller för att ni ska ha ett giltigt avtal med ett personuppgiftsbiträde som behandlar personuppgifter åt er.)

Här avtalar vi mer specifikt vad som gäller avseende den personuppgiftsbehandling som vi utför åt er. I och med att vi är en SaaS som kontinuerligt levererar ut ny funktionalitet och affärsnytta har vi till denna DPA kopplat verktyget DPOrganizer för att strukturera vår personuppgiftshantering internt samt i våra olika Cinodemoduler. Fördelen för er som kund (och för oss) är vi kan hålla denna katalog uppdaterad i takt med att vi släpper nya versioner samt att ni på ett tydligt och strukturerat sätt kan ta del av vilken personuppgiftsbehandling som sker.

På Cinode vet vi att förtroende och trygghet är en viktig värdedrivare för våra kunder. Vi investerar därför i strukturkapital så att vi kan fortsätta leverera våra tjänster med transparens och tydlighet vilket gör att vi alla kan frigöra tid och attention för att leverera värde till våra respektive kunder.

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 5000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Mark Kantor - affärsutvecklare
Mark Kantor - affärsutvecklare
Mark är produktägare på Cinode och ägnar dagarna åt att kunddrivet planera produktens utveckling och äga det kommersiella ansvaret. Mark är systemvetare och ekonom. Han har jobbat i linjebefattningar och som konsult med processutveckling, outsourcing samt försäljning. Fritiden ägnas åt träning, familj och matlagning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *