Framtidens digitala innovation backas av interna konsultbolag

Skrivet av Jonathan Åström, VD & Grundare Annevo Group AB |  Ingen kommentar

Möjligheterna att förverkliga sina idéer ökar. Under stabila tider som nu råder i Sverige tenderar vi att bli mer riskbenägna och vilja testa nya saker. Men alla vågar inte gå hela vägen när det gäller att starta eget företag.

Detta är något alla konsultbolag borde ta till vara på. All motivation och kompetens som annars går till spillo. Framtidens konsultbolag behöver arbeta med diversifiering och våga tänka i nya banor för att inte tappa sin tillväxttakt.

I en tid när utbudet inte räcker till för att möta efterfrågan skriker branschen efter digitala utvecklare. Genom att erbjuda möjligheten att realisera sina idéer vid sidan om sitt konsultuppdrag skapas både motivation hos individen samt lojalitet inom bolaget.

Kombinera konsultroll med eget projekt

Vi tror därför på ett upplägg som ger konsulterna möjlighet att genomföra egna idéer och investera kapital i projekten. Detta genom att konsulten är ute på uppdrag 90 procent av sin tid och samlar sedan resterande 10 procent i en tidsbank. Denna tid kan utnyttjas i deras studio, alltså betald arbetstid, för att jobba på sitt eget projekt med backning av kapital och marknadsföringskompetens.

På detta sätt har bolaget tredubblat antalet medarbetare på mindre än två år där snittåldern ligger på 29 år. Den aggressiva tillväxttakten grundar sig i att erbjuda mervärde samt en sprudlande och nytänkande företagskultur. Att ha motiverade och sporrade medarbetare går i symbios med tillväxt och får hela bolaget att andas nytänk.

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 5000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Jonathan Åström, VD & Grundare Annevo Group AB
Jonathan Åström, VD & Grundare Annevo Group AB
Jonathan Åström, uppvuxen i Kullavik söder om Göteborg. Har under sina 28 år hunnit med åtta år inom konsultbranschen. Byggt upp erfarenheter inom bland annat bemanning och specialistresurser. Han har även drivit konsultbolag i Norge inom olja/gas, till att nu förändra hur kunder och entreprenörer arbetar med digital innovation på Annevo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *