300% högre omsättning utan säljare!

Skrivet av Johan Haeger – Sälj – Marknad – Cinode |  Ingen kommentar

XLENTs omsättning har under de senaste åren ökat med 300% samtidigt som de uppnått en av branschens bästa marginaler utan en dedikerad säljorganisation. 7 november kl 12 är du välkommen att delta i ett webinar där Anders Franzén, Senior Partner, berättar vad som ligger bakom en så fantastisk utveckling.

I webinaret söker vi efter insikter hos Anders Franzén för att inspirera andra konsultbolag till att lyckas med sin tillväxtresa. I XLENTs fall har det inte handlat om att några stjärnsäljare själva lyckats genomföra detta. Tvärtom, detta framgångsrika konsultbolag har inte en traditionell säljorganisation. Istället har de arbetat hårt och långsiktigt för att förverkliga en vision om att alla är säljare. Något som inneburit ett ökat ansvar både för ledning och medarbetare.

Framgångsfaktorer

Det är tydligt att motivationen inte enbart handlat om intjäningsförmåga och ekonomiska incitament. Det har krävts både disciplin och uthållighet. Utöver det har kommunikationen om just vad detta säljansvar innebär för alla konsulter varit avgörande. Konsulterna har i rollen som rådgivare hjälpt kunderna att lyckas snarare än att nå ett visst säljmål.

Kapade ledtider

För att lyckas har det varit avgörande att snabbt kunna erbjuda hjälp vid olika utmaningar hos kunderna. Att effektivisera interna processer, kapa led- och svarstider samt direkt hjälpa till genom att proaktivt erbjuda en konsult med rätt kompetens och bakgrund när ett behov uppstått. Där har även smarta verktyg spelat en avgörande roll för att leverera enligt företagets vision.

Utmaningar och tips

XLENTs utveckling är onekligen imponerande. En ökad förståelse för tillväxtresan är något som varje ledare inom konsultbolag bör ta del av.

Missa inte webinaret med XLENT onsdag 7 november kl 12! Då berättar Anders Franzén mer om framgångssagan, vilka utmaningar de ställts inför och vad som krävts för att komma hit. Lärdomar och tips utlovas för er som satsar på att skapa tillväxt i just ert konsultföretag!

Anmäl dig till webinaret här.

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 5000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Johan Haeger – Sälj – Marknad – Cinode
Johan Haeger – Sälj – Marknad – Cinode
Johan har lång internationell erfarenhet inom marknadsföring, kommunikation, försäljning och ledarskap. Efter 7 år utomlands i 6 länder brinner han för språk och relationer. Johan träffar dagligen konsultföretag med målet att hjälpa dem bli mer framgångsrika. Fritiden ägnas helst åt vågsurfing, snowboard, familj och vänner. https://www.linkedin.com/in/johanhaeger/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *