7 påskägg till dig som arbetar i konsultföretag

Skrivet av Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad |  Ingen kommentar

Om du arbetar som säljare eller chef i ett konsultföretag vet du hur tidskrävande det kan vara att svara på en förfrågan. Rätt konsult ska hittas utifrån kompetenser och tillgänglighet. Och profilen ska tweakas mot uppdraget.

I de flesta bolag används antingen konsultprofiler i word- och/eller pdf-format eller ett intranät som exempelvis Sharepoint. Men med dessa verktyg är det svårt att hålla ordning, uppdatera profilerna och sökbarheten är låg. Ja, problemen är många.

Men håll ut – vi presenterar 7 smarta påskägg som gör din arbetsdag betydligt lättare och roligare.

1. Skapa anpassade konsultprofiler från ett kompetenskonto

Tänk om varje medarbetare skulle ha EN masterprofil med all information där nya uppdrag och kompetenser läggs in. Kompetenskontot utgör utgångspunkten för att skapa anpassade konsultprofiler som tweakas. I konsultprofilen går det att ändra texter, gömma inaktuella uppdrag eller lyfta fram de kompetenser som är viktigast för just det uppdrag som du söker.

Kompetenskontot och de olika konsultprofilerna är kopplade till varandra. Om ett nytt uppdrag eller en ny kompetens läggs in går det alltså att direkt välja vilka konsultprofiler som ska uppdateras. Helt enkelt ett väldigt effektivt påskägg!

2. Konsultprofiler på olika språk

Det andra påskägget passar er som någon gång har formulerat en profil på engelska. Säkerligen vet ni hur tråkigt och jobbigt det är att översätta och synka den engelska profilen med den svenska versionen.

Det optimala vore såklart att koppla ditt kompetenskonto med en engelsk version. En som håller koll på vad som är översatt och vad som behöver översättas. Dessutom hjälper profilen dig i översättningen av kompetenser genom att se hur andra har översatt liknande kompetens.

3. Snygga mallar utan strul

Det tredje påskägget är till alla er som kämpat med sidbrytningar i Word och irriterats över fula mallar.

En konsultprofil ska vara tilltalande, proffsig och säljande. Men du vill inte lägga tid på att ändra i grafiska detaljer eller försöka få sidbrytningen helt korrekt. Arbeta istället problemfritt med endast era texter och välj en snygg mall som presenterar er på bästa sätt.

4. Sökbara kompetenser

Det fjärde påskägget är för dig som snabbt vill hitta rätt kompetenser. Som säljare eller chef vill du direkt se vilka medarbetare som besitter en viss kompetens och vem som bör vara bäst för den aktuella förfrågan.

Är du konsult vill du veta vilka kollegor som har expertkunskaper inom bolaget. Allt för att snabbt få råd och tips. Detta stärker även bolagets sammanhållning.

 

5. Fullständig beläggningsöversikt

Det femte ägget är till dig som ska hitta och hålla reda på vilka konsulter som är tillgängliga, vilka uppdrag som behöver förlängas och vem som har semester när.

Med en prognos samt beläggningsöversikt som är tillgänglig för alla chefer och säljare har ni alltid en gemensam bild över var insatserna behöver sättas in.

6. Förslag på passande konsulter för uppdraget

Men istället för att söka, vore det inte ännu enklare om du kunde få hjälp med vilka kandidater som passar bäst för det aktuella uppdraget – både utifrån kompetens och tillgänglighet?

7. Kompetensinventering med synonymer

Det sista påskägget är till er som önskar få en samlad bild över vilka kompetenser som finns inom bolaget, vilka som saknas samt vilka företaget kan arbeta med under ramavtalsupphandlingar.

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 5000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *