Sveriges snabbast växande konsultbolag utmanar branschen

Skrivet av Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad |  Ingen kommentar

One Agency är Sveriges snabbast växande konsultbolagUnder våren kommer de att dela med sig av sina tips och gästblogga hos oss på Cinode. Vi började med att ta en pratstund med Elise Lilliehöök, marknads- och rekryteringschef, för att ta reda på vad de gör annorlunda jämfört med andra bolag.

Bolaget är specialiserade inom projektledning, kvalitet och systemutveckling. Men framför allt är de ett snabbväxande kulturstarkt företag inom Tech.
 – Vi utmanar den trötta konsultbranschen. Vi är äkta och pratar inte om det vi gör utan lägger istället energi på att få saker gjorda. Vi lever och andas våra värderingar i allt vi gör, varje dag, säger Elise.

One Agency:s vision har alltid drivits av en passion för det mänskliga mötet och personlig utveckling. Att initiera detta inom teknikbranschen kändes som en spännande utmaning och samtidigt självklart.
 –Vi upplever att just människan tappats bort inom IT-konsultbranschen. Vi förstod snabbt att våra kunder efterfrågade konsulter som inte bara var duktiga inom sitt respektive hantverk utan även hade en förmåga att fungera i projekt, i en grupp.

Hur kommer det sig att ni växer så snabbt? Vad är det ni gör som andra bolag misslyckas med?
 – Vi är bäst i branschen på det som inte går att skriva eller prata om utan att det låter klyschigt; det som vissa refererar till som mjuka värden. Att växa och samtidigt behålla en kultur med värderingar i centrum är utmanade för många bolag som befinner sig i snabb tillväxt. En anledning till att det är så utmanande är att det inte finns någon quick fix. Det måste börja inifrån – det måste vara äkta. Annars blir det bara tomma ord. Våra värderingar genomsyrar allt vi gör och exempelvis jobbar vi varje dag med att säkerställa att våra processer följer med så att vi fortsätter leverera utifrån vårt löfte till våra kandidater och konsulter. Vi har inget egenvärde i att växa fort – kvalitet, lönsamhet och tillväxt måste få gå hand i hand.

Rekryteringen viktigast

Elise förklarar att rekrytering är otroligt viktigt inom företaget. Rekryteringsprocessen handlar väldigt lite om försäljning för dem. Det handlar mer om att skapa förutsättningar för båda parter att kunna ta ett så välinformerat beslut som möjligt.
 – Vi vill ge kandidaterna en chans att presentera sig själva och få dem att förstå vilka vi är och vad vi representerar. Det är ett stort beslut som långsiktigt ska gynna båda parter. Det är vi otroligt ödmjuka inför.  

Konsultbranschen befinner sig verkligen i en förändringsfas. Vilka trender påverkas ni av? Vilka utmaningar möter ni?
– Vi hoppas kunna vara delaktiga i att påverka framtiden till det bättre. Vi upplever att våra kunder uppskattar att ha en partner de kan lita på, oavsett om det handlar om en app-utveckling eller stora integrationslösningar.

Konsultbranschen är i många avseenden en direkt reflektion av marknaden i stort, utmaningar inom digitalisering exempelvis. Vi ser att många vill men få kan. Genom att få in experter som har gjort det förut kan bolag på ett kostnadseffektivt sätt växla upp snabbt eller få råd och stöd utan de stora risker som anställningar ofta innebär.

Framtiden för konsultbranschen

Ett av bolagets viktigaste framtidsmål är att växa rätt, med individer som delar företagets värderingar och som vill växa tillsammans, utan att tumma på kvalitet eller lönsamhet.
 –Det viktigaste för oss är att känna en stolthet över One – att oavsett sammanhang sträcka på sig lite extra när One Agency förs på tal, säger Elise.

Hur tror ni branschen kommer att se ut om fem år?
 – Vi hoppas att fler vågar gå tillbaka till att sätta individen högst upp i pyramiden. Digitaliseringen kommer med all sannolikhet att bli mer konkret med fler yrkesområden och tydliga kompetenser – i dagsläget är det fortfarande många frågetecken kring begrepp som digital transformation och digitalisering. Vi ser redan nu att Sverige sätter många trender internationellt. Det ska vi vara stolta över och fortsätta utveckla och värna om.

 

Elise tipsar!

Så lyckas du bygga ett snabbväxande konsultbolag.

  1. Våga vara annorlunda, exkluderande och sann inför dina värderingar. Du kan inte anpassa dig till alla andra men det finns alltid någon som känner och tycker som du.  Fokusera på att hitta dem.
  2. Skapa något som du verkligen tror på, det attraherar likasinnade.
  3. Inse att det krävs mycket hårt arbete för att lyckas.
  4. Sätt kunder och konsulter högst upp i pyramiden.

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 5000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin