The war of talents

Skrivet av Jenny Furtenbach, delägare och vd The First Impression Company |  Ingen kommentar

Med erfarenhet av mina drygt 20 000 möten med människor och företag genom åren har jag samlat på mig input som jag gärna delar med mig av. Kriget om talangerna har flitigt diskuterats under rådande högkonjunktur.

Vikten av ett bra ”First Impression” är grunden till hela den verksamhet, The First Impression Company, som jag numera leder.

Vi hjälper företag förstå att ett nej från en kandidat du tänkt anställa kanske inte alls berodde på fel lön eller förmåner. Ofta är det helt enkelt för att bolaget inte lyckades förmedla och leva upp till alla de löften som i andra kanaler har kommunicerats. Exempelvis genom värdegrunder, bilder i sociala medier och hemsida, varumärkeslöftet etc.

Ni har sju sekunder på er

En besökare som är på väg till ditt företag har självklart läst på om bolaget och skapar en bild i sitt huvud. När det sedan är dags att besöka dig kommer sanningens ögonblick då bilden av hela ditt bolag ska manifesteras.

Enligt forskaren och doktorn i psykologi, Angela Ahola, sker detta under endast sju sekunder.

Kandidaten jämför direkt sin bild i huvudet med den verkliga upplevelsen. Är diskrepansen för stor innebär detta att kandidaten inte känner igen den bild som bolaget byggt upp i övriga kanaler. Detta går att åtgärda genom utbildning, leva enligt sina värderingar och skapa en miljö samt kultur som stämmer överens med bilder och texter.

Vill du veta mer om detta? Välkommen att besöka frukostmötet med The First impression Company och Cinode den 24 oktober.

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 5000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Jenny Furtenbach, delägare och vd The First Impression Company
Jenny Furtenbach, delägare och vd The First Impression Company
Jenny är vd på The First Impression Company, samt relationsexpert och nätverksguru som bara är ett steg bort från att vara connectad med alla människor på hela LinkedIn. Jenny är en flitigt anlitad föreläsare, certifierad på DISC-analys och har mycket erfarenhet inom personaluthyrning.