Äkta historier om människan bakom tekniken

Skrivet av Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad |  Ingen kommentar

One Agency ligger bakom nya succépodden Digital Animo som tog sig direkt upp på 1:a platsen i kategorin Technology på iTunes. Vi fick en pratstund med Elise Lilliehöök, Head of Attract på One Agency, som driver podden.

Stort grattis till framgångarna med podden. Vad handlar den om?
Tack! Vi är verkligen jätteglada att den har gått så bra redan från start. Vi på One Agency är övertygade om att det är vi människor som skapar magi och att det kan finnas en idé med att påminna varandra om det ibland. Trots, eller kanske just därför, att vi jobbar inom IT kan det vara extra viktigt. Ordet Animo är latin och betyder ungefär mod, passion och hjärta. Den här podden är berättelser om just det; äkta historier om människan bakom tekniken; med mod, passion och hjärta.

Hur kom ni som konsultbolag fram till att starta en podd?
Vi är ett värdebaserat bolag och vill skapa värde i allt vi gör! Det kan låta klyschigt men det är i våra handlingar det återspeglas – avsett om det är för våra kunder, medarbetare, det enskilda mötet eller omvärld i stort. Att exempelvis dra på med en påkostad reklamfilm kändes inte särskilt nytänkande eller värdeskapande för oss och någonstans där dök idén upp med en podd istället. Här såg vi en möjlighet att prata om ämnen som vi tycker är viktiga och samtidigt förhoppningsvis skapa värde och en härlig upplevelse för de som lyssnar.

Vad hoppas ni på för resultat?
Att de som lyssnar tycker om det de hör!

Har ni någon drömgäst?
Vi har valt att inte fokusera nödvändigtvis på de största namnen utan vill bort lite från VC-hetsen, jakten på unicorns och superstora egon. Istället vill vi fokusera på människorna bakom, människor med mycket mod eller hjärta som skapat förändring på något spännande sätt.

Vad har varit roligast med den? Och vad har varit jobbigast?
Det roligaste har varit just visionen av att skapa något nytt och spännande. Det är intressant att skapa ett rum just för lyssnande, nästan som att vi bjuds in som en fluga på väggen till någons samtal. Och det läskigaste – helt ärligt tanken på att ens egen röst ska ut där i etern. ☺

Slutligen, vad har du för tips till andra konsultbolag som vill starta en podd? Hur gör man för att komma igång?
Precis som med all annan kommunikation skulle jag rekommendera att börja med sitt varför. Vad är anledningen till att du vill göra just en podd och vilka alternativ finns? Därefter bena ut målgrupp och hur ni skapar värde för dem. Det är lyssnarna och berättelsen som är viktiga – inte vi som sitter i studion. Lägg mycket tid på att göra grundjobbet innan och ta hjälp av de som kan och har gjort bra grejer tidigare – då är det mesta jobbet gjort när ni väl sätter er i studion. Vi har jobbat med Soundtelling som drivs bland annat av Martin Johnsson som gör superpodden Spår – de är helt fantastiska!

 

Ni kan lyssna på podden här;

iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/digital-animo/id1244433617?l=en&mt=2

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 5000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin